EUROPA I SVIJET

Italija je usvojila paket pomoći u pandemiji vrijedan 32 milijarde eura zbog corona pandemije

Italija je usvojila paket pomoći u pandemiji vrijedan 32 milijarde eura zbog corona pandemije

Nova talijanska vlada premijera Marija Draghija u petak je usvojila prvi veliki paket pomoći kojim se pokušava boriti protiv učinaka pandemije koronavirusa, vrijedan 32 milijarde eura. Značajan je ovo potez koji će pomoći iscrpljenom gospodarstvu.

Cilja tog paketa je pomoći industrijama koje su najjače pogođene pandemijom kao što je turizam, stabilizirati tržište rada i ubrzati kampanju cijepljenja.

“Svjesni smo da je ovo samo djelomični odgovor”, rekao je novinarima u petak Draghi, dodajući da je taj paket ono najbolje što je moguće u trenutnoj situaciji.

Paket uključuje gotovo 5 milijardi pomoći zdravstvenom sektoru, pogotovo kampanji cijepljenja. Svota od osam milijardi ići će za jačanje tržišta rada i borbu protiv siromaštva.

Ukupan broj oboljelih od covida-19 u Italiji drastično se povećao u ožujku, a neke regije proglašene su crvenim zonama i u njima je uvedeno strogo zatvaranje.

Italija od početka pandemije ima ukupno više od 3,3 milijuna slučajeva zaraze, a tjedna incidencija trenutno joj je 260 na 100.000 ljudi, rekli su stručnjaci u petak.

About Author

redakcija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *