FILM/TV

Gazde posvetili pjesmu djevojčici Anamariji, jedinoj žrtvi prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu

Gazde posvetili pjesmu djevojčici Anamariji, jedinoj žrtvi prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu

Život djevojčice Anamarije Carević (15) iz Đorđićeve ulice u centru Zagreba ugasio se u ponedjeljak 23. ožujka 2020. godine nakon razornog potresa koji je dan ranije, na današnji dan prije točno godinu dana, pogodio metropolu u jutarnjim satima. Na nju su se urušili komadi dimnjaka dok je spavala. Hitna ju je odvela u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Preminula je drugi dan.

“Ova posebna pjesma posvećena je petnaestogodišnjoj djevojčici Anamariji, jedinoj tragično preminuloj od posljedica zagrebačkog potresa koji je pogodio Zagreb na prvi dan proljeća 22. ožujka 2020. ujutro u 6:22 s epicentrom u Markuševcu, podsljemenskom naselju u kojem žive svi članovi Gazda”, poručili su iz te glazbene grupe.

Pjesma je nastala u danima nakon potresa, a Gazde ju objavljuju na njegovu prvu godišnjicu, donosi mrežna stranica Beli Zagreb grad.

Spot je snimljen na autentičnim zagrebačkim lokacijama uz sudjelovanje učenica Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba, Anamarijinih prijateljica, koje su za snimanje po svojoj želji napravile frizure kakvu je Anamarija uvijek imala u školi.

“Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli oko realizacije snimanja: Nadbiskupska klasična gimnazija, GNK Dinamo, Javna ustanova Maksimir, Kula Lotrščak, Zagrebački električni tramvaj, Zagrepčanka poslovni objekti”, poručili su Gazde.

About Author

redakcija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *