Zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da bi lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, umjesto da fašistički etiketira druge narode, možda bolje bilo da teži dogovoru o budućnosti BiH, čija struktura vlasti nikad u povijesti nije nastala kao proizvod unutrarnjeg dijaloga.

– Njegov pristup i ponašanje najbolje vode ovu zemlju ka scenariju kojeg se on najviše boji – njenom raspadu – rekao je Mazalica Srni komentirajući izjavu Izetbegovićeva da je “spreman stati pred ljude ukoliko dođe do ratnih sukoba” i da bi “radije umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH”.

Mazalica je poručio da je rat posljedica neuspjeha političara i kraha dijaloga, te da je svaki poziv na rat i prijetnja ratom od političara najveći dokaz pogubnosti njihovih politika.

On je istaknuo da je posao političara da se dogovaraju radi općeg dobra naroda i građana koje predstavljaju.

– Alija Izetbegović je imao šansu da prihvaćanjem Cutileirovog plana sačuva ovu zemlju od rata i stradanja. Nedostatak njegove vizije i vjere u zajedničko dobro ostavio je katastrofalne posljedice na ovu zemlju, a danas iste osobine pokazuje njegov sin Bakir – rekao je Mazalica./HMS/

About Author

redakcija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *