Danny Makkelie i njegovo suđenje glavna su tema nakon polufinala Europskog prvenstva, odnosno utakmice Engleske i Danske.

I dok na Otoku slave svoje prvo Euro-finale, u Danskoj s razlogom vlada razočaranje. No, s obje strane većina stručnjaka je složna – jedanaesterac nije postojao! Kontakt nakon kojeg je Raheem Sterling pao kao pokošen je, prema ocjeni mnogih, bio zanemariv, no za suca očito dovoljan za najstrožu kaznu koja je Engleze, kako se pokazalo, pogurala prema finalu s Italijom.

A da su Danci oštećeni reći će i slavni portugalski trener Jose Mourinho.

“Engleska je zaslužila pobijediti i sretan sam zbog njih. Nemojte me krivo shvatiti. Ali kao netko tko voli nogomet, razočaran sam da je suđen jedanaesterac. Možda se engleskim navijačima neće svidjeti moje mišljenje, ali to nikako nije jedanaesterac. Na ovoj razini, u jednom polufinalu EURA… Stvarno ne razumijem tu odluku. A još mi je manje jasan potez iz VAR sobe. Da nisu pozvali suca na dodatnu kontrolu ili da nisu promijenili njegovu odluku”, komentirao je Mourinho u analizi za britanski TALKsport.

Naime, sličan stav ima još jedna trenerska legenda. Francuz Arsene Wenger u svom je izlaganju za beIN SPORTS također zaključio da jedanaesterac nije postojao, a pritom je posebno kritizirao VAR sobu.

“To nije bio penal. Ne razumijem zašto iz VAR sobe nisu pozvali suca da još jednom pogleda situaciju na ekranu. U takvim je situacijama važno da sudac bude maksimalno uvjeren da je to bio penal. Trebao je provjeriti. VAR nije iznevjerio Dansku, već suca”, poručio je bivši trener Arsenala.

About Author

redakcija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *