SPORT

Laporta se obratio medijima i iznio podatke o dugovima Barcelone

Laporta se obratio medijima i iznio podatke o dugovima Barcelone

Predsjednik kluba Barcelone Laporta je otkrio kakva je financijska situacija u klubu zaključno s današnjim datumom. Poručio je kako klub nije u dobroj situaciji.

Novi predsjednik Barcelone je za takav financijski bilans u više navrata okrivio prethodno rukovodstvo na čijem je čelu bio Josep Bartomeu. Povodom financijske situacije Laporta je danas organizirao izvanrednu konferenciju za medije.

“Konferenciju za medije sam organizirao zbog toga da stavim više stvari u kontekst i objasnim s kakvim smo se problemima suočili prilikom ulaska u Barcelonu. Morali smo odmah podići kredit kako bismo isplatili plaće igrača. Također, trebao nam je novac za popravke na stadionu kako životi navijača ne bi bili ugroženi”, rekao je Laporta na početku obraćanja medijima.

Predsjednik Barcelone je otkrio kako Katalonci imaju negativnu neto vrijednost, a onda je i otkrio čitav iznos duga.
“Barcelona ima negativnu neto vrijednost od 451 milijun eura. Plaće igrača i zaposlenika nas koštaju 617 milijuna eura, što je do 30 posto više u odnosu na naše rivale u ligi. Prethodni čelnici napustili su klub znajući da mu prijete brojne opasnosti. Dug kluba na današnji datum iznosi milijardu i 350 milijuna eura i to je zabrinjavajuće i dramatično”, dodao je prvi čovjek katalonskog kluba.

Podsjetimo, financijski krah Barcelone rezultirao je odlaskom Lionela Messija kojeg klub ne bi mogao registrirati za nastupe. Argentinac je na kraju završio u Paris Saint Germainu.

About Author

redakcija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *