EUROPA I SVIJET

Održan susret Plenkovića i Kavazovića

Održan susret Plenkovića i Kavazovića

Dana 24. rujna 2021. su se u Banskim dvorima u Zagrebu sastali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, te je istaknuto pozitivno iskustvo Islamske zajednice u Hrvatskoj, koja je organski dio Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u smislu prava i sloboda njenih članova.

Raniji susret Plenkovića i Kavazovića održan je u Sarajevu 2016. godine. I tada je naglašeno da je Islamska zajednica u BiH otvorena za suradnju sa svim crkvama i vjerskim zajednicama u BiH. Također, tada je iskazano i očekivanje da svi politički predstavnici naroda i građana u BiH trebaju naći rješenja za pitanja koja zabrinjavaju građane Bosne i Hercegovine.

U delegaciji Islamske zajednice koju je predvodio reis Kavazović, bili su i muftija zagrebački Aziz-ef. Hasanović, predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Safet Softić, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Mirza Šabić i direktor Uprave za vanjske poslove Rijaseta Razim Čolić.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sastanku su nazočili Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Marko Milić, glasnogovornik Vlade, Zvonko Kusić, posebni savjetnik predsjednika Vlade i Šime Jerčić, ravnatelj Ureda Povjerenstva za odnose s vjerskim zajednicama Vlade./Fena/HMS/

About Author

redakcija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *