Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da Predsjedništvo BiH više i ne postoji, a da su tome najviše doprinijeli predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel “koji razbijaju BiH svojim izravnim aktima”.

“Ako hoće s nama razgovarati da ostanemo u BiH, onda će morati uvažavati naše interese. Naš interes je veoma jasan, mi nemamo ni jedan tajni interes. Mi ne provodimo razgradnju BiH kao teritorije. To će možda doći u nekoj od sljedećih faza ako se ništa drugo ne bude moglo dogoditi ovdje u budućnosti”, rekao je Dodik za ATV.

On je naveo da na nedavnom sastanku s Von der Leyen nije htio da remeti atmosferu i nije pričao o unutarnjim odnosima u BiH, ali da je ona savršeno dobro vidjela da je imala sastanak s članovima Predsjedništva.

“Sva trojica smi imali primjedbe u vezi s nekim procesima vezano za europsko pridruživanje i savršeno dobro zna da bez odluke Predsjedništva BiH nema ništa. I Michel to isto tako dobro zna i oni upute poziv predsjedavajućem /za Summit u Sloveniji/”, naveo je Milorad Dodik.

On je ocijenio da Predsjedništvo BiH više i ne postoji nakon zbivanja u UN-u i ovog što se dogodilo, te dodao da međunarodna zajednica razbija Bosnu i Hercegovinu.

Dodik je naglasio da se sada vidi da je koncept da ne postoji Republika Srpska.

“Nažalost, naša javnost, bez obzira na sve, pomalo je zgađena mnogim stvarima koje se stalno fabriciraju, koja zamagljuje suštinu. To je dio strategije koju stranci ovde medijski čine i oporba koju su nahranili nekim stvarima”, naveo je Dodik./HMS/

About Author

redakcija

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *